Hopp til hovedinnholdet

Har jeg noen kjennetegn på bipolar lidelse?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg vet at det er veldig dumt av meg å ta egne diagnoser eller tester på nettet. jeg lurer på om jeg har noen kjennetegn til den psykiske lidelsen, Bipolar lidelse? Når jeg leste litt om symptomene, beskrev den meg bra. Jeg har gått igjennom perioder hvor jeg har vært ekstremt deprimert (minst 6 mnd) og plutselig ble jeg til en selvsikker og energisk jente (over 3 mnd).Det var som om ingen kunne stoppe meg. Også var jeg igjen deprimert i minst 2 uker. Igår gråt jeg fordi jeg slet med "livet" og ble våken veldig sent. Dagen etter ble jeg ganske hyper og klarte ikke helt å sitte stille. Jeg tror fortsatt at årsaken til det var at jeg ikke fikk god nok søvn og hjernen min ble triggered. Men jeg vet ikke. Jeg syns fortsatt det høres veldig uvirkelig ut. Har aldri tenkt på meg selv som en person med slike lidelser. Er det mulig at jeg har en bipolar lidelse? Jeg tørr ikke å gå til en psykolog fordi jeg er redd for at dette bare er noe jeg har funnet på selv! Jeg er så usikker

SVAR

Besvart 20.05.2020 10:00:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være manisk?

Det er vanlig at humøret svinger og at det går opp og ned i livet. Energien kan variere, man kan være trist en stund og så bli glad igjen uten at er det samme som å ha en bipolar lidelse. Diagnosen bipolar lidelse (tidligere kalt manisk-depressiv) er ganske uvanlig.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle