Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg avslutte behandlingen min?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.. Jeg skal snart over på DPS fra BUp. Men jeg er veldig fristet til å bare avslutte behandlingen. Merker at alle tankene mine er mye mer kompliserte enn det de har vært tidligere og jeg klarer ikke sette ord på de. Sånn den angsten og tvangen jeg kjenner på har jeg ikke følt på lenge. Vil bare la alt gå som det går og ikke jobbe mer mot det. Kunne tenkt meg å bare sove for alltid og bli ferdig med alt. Ser ikke noe glede i noe, er bare stress og kaos. Er sint hele tiden og kjefter på de rundt meg. Også skal jeg flytte for meg selv om noen uker, men de rundt meg mener jeg ikke er klar for det og ikke klarer å ta vare på meg selv. Men det vet ikke de! Siden de prøver jo uansett ikke å hjelpe meg. Vil bare være uforstyrret og fikse det selv. Uten andre. Kan jeg avslutte behandlingen min? Kan behandleren min si noe imot at jeg vil slutte? Det har blitt snakket om tvang som jeg absolutt ikke vil. Men vil ikke fortsette heller.. Hva bør jeg gjøre? Behandling hjelper absolutt ingenting.

SVAR

Besvart 21.05.2020 09:12:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle