Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tanker om depresjon

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! De to siste ukene har jeg hatt tanker om depresjon. Jeg har tatt 4-5 tester og alle sier jeg har depresjon. Jeg har endret apetitt, spist mindre. Jeg gikk ned 2kg på 4-5-6 dager med null aktivitet. Den siste uken har jeg også grått hver natt og vært veldig lei meg. Jeg er redd for at testene bare lyver, jeg er og redd det faktisk er depresjon. Men jeg ler og smiler litt om dagen fortsatt, men er ofte nedfor. Jeg har lite energi og lignende. Jeg sover også bittelitt dårlig. Jeg har fortsatt innteresse for hobbyen min. Jeg har sagt litt av dette til bestevennen min, fordi jeg synes det er lett å snakke med henne om sånt. Hun sier jeg må snakke med moren min om dette så det blir fikset. Men jeg aner ikke hvordan jeg skal si dette til mamma. Jeg prøver å unngå så mye skole som mulig fordi jeg ikke vil være med de andre i klassen. Jeg blir ikke mobbet, men jeg er faktisk litt redd for dem om du skjønner.

SVAR

Besvart 23.05.2020 17:25:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle