Hopp til hovedinnholdet

Må man være suicidal for å bli innlagt på akutten? Hvordan foregår det?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har noen spørsmål. Må man være suicidal for å bli lagt inn på akutten? Mamma ønsker meg innlagt pga mye problemer med panikk angst og depresjon og stemmer jeg får i hodet, men det jeg er ikke suicidal for tiden så jeg lurte på om det fortsatt er mulig å bli innlagt akutt selvom man ikke er suicidal. Jeg lurer også på hvordan man blir lagt inn akutt har hørt om mange som blir hentet med sykebil osv er det sånn som vil skje med meg? Skal ha en time hos bup med legen der og psykologen for en vurdering med det er nesten 1,5 uke til (synes dette var grådig lenge) og lurer på hva de vil spørre meg om slik at jeg kan forberede meg. Også så lurer jeg på hva mamma kan gjøre hvis jeg blir verre før denne timen fordi jeg trenger egt hjelp nå og ikke om 2 uker og mamma klarer ikke å hjelpe meg mer på egen hånd lengre. Har hørt at man kan dra til legevakten men har aldri skjønt hva de vil gjøre med meg der? Trenger svar fort

SVAR

Besvart 21.05.2020 20:34:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
account_circle