Hopp til hovedinnholdet

Jeg har tanker om å drepe, kan dette være tvangstanker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er så og si 100% sikker på at jeg har Ocd/tvangstanker. Jeg har gått rundt i omtrent 3 år og hatt tvangstanker. At jeg må trykke på lysbryteren 4 ganger siden det er et partall osv. Og dette irriterer meg veldig. Så første spørsmålet mitt er; hvordan kan jeg prøve så godt jeg kan og bli kvitt det av meg selv? Men jeg har og i omtrent 2 måneder no gått å tenkt på å drepe. Kan dette ha noe med tvangstankene mine å gjøre? Det er utrolig trist og vondt å tenke på, men jeg tenker ofte på å drepe noen i familien min. Jeg vet jeg aldri kommer til å gjøre det siden jeg elsker de kjempe mye, men det er tanken som er så irriterende, trist og vond. Men kan disse forfordelige tankene ha noe med ocd’en/tvangstankene mine å gjøre?

SVAR

Besvart 21.05.2020 09:09:12
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle