Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lenge slitt med angst og depresjon. Hva gjør jeg nå?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge slitt med angst og depresjon som kommer og går i bølger (i samtale med lege, diagnostisert). Jeg gikk på antidepressiva i 7 mnd, med god effektiv begynnelsen, men slutta fordi effekten avtok. I begynnelsen av medisinsk behandling var jeg hos utredning hos psykolog, men jeg hadde ikke krav på behandling der. Grunnen til at jeg fikk henvisning dit er fordi jeg hadde prøvd alle lavterskel tilbudene som jeg ble enig med fastlege om å prøve først. Hva gjør jeg nå? Jeg har prøvd tilbudene som er gratis uten spesifikk behandling, og har ikke krav til behandling hos psykolog. Jeg trenger sårt hjelp til å håndtere den psykiske helsa mi. Er veldig usikker på hva mer jeg kan prøve, og jeg kjenner jeg savner antidepressiva..... what to do? Har alltid takket ja til behandling, og samtaler osv....

SVAR

Besvart 26.06.2020 10:02:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du behov for å chatte med noen nå?

Du kjenner sikkert til spørretjenesten her på ung.no. Men trenger noen å chatte med akkurat nå? Da har vi laget en oversikt over hvilke gode chattetjenester som finnes.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
account_circle