Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er jeg trist hele tiden?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Jeg er trist hele tiden og vet ikke lenegr hvorfor.. for noen dager siden kranglet jeg med bestekompisen min,, men vi er blitt venner, han sier sårende ting som jeg ikke kommer over.. etter som oldemoren min som jeg nesten ikke kjente døde for et halvt år siden tenker jeg på henne vær eneste kveld.. jeg begynner å gårte hele tiden når jeg er alene. er det normalt? vet ikke hvorfor jeg er trist?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Når du skriver, så kjenner jeg på meg at det ikke er noe ok å være deg i perioder. Jeg håper for din del at du ikke er trist hele tiden. Det er nemlig svært slitsomt. Men det å gråte hver kveld over et savn man egentlig kanskje ikke helt forstår, og å krangle med de nære man har rundt seg er slitsomt det også. Det som slår meg er at du kanskje leider av en lidelse som alle ungdom går gjennom i varierende styrke, nemlig puberteten. Jeg vet jeg står i fare får at du synes jeg bagateliserer problemene dine, og det er egentlig ikke meningen. Men det er mange hormoner som farer rundt i kroppen din for tiden, og de fører ofte til overraskende følelsesutbrudd og uventede reaksjoner på hendelser.

Jeg tror det er dette som skjer hos deg. eg vet ikke om det er noe vits for deg å fortrenge det eller forsøke å jobbe i mot dette. Det er mulig det beste er å la det skje, og heller dra noen nyttige erfaringer ut av dine reaksjoner. Disse kan du ta med deg videre når du blir voksen. Det er verdifull kunnskap om deg selv.

Så får du bare tenke på at det er slitsomt nå, men det vil gå over etterhvert. En ting du kan gjøre for å lette litt på trykket, er å stikke innom helsesøster på skolen der du går, eller helsestasjon for ungdom. Det jobber fornuftige folk der som kan være gode lyttere. Dersom du har en annen voksen i nærheten av deg som du stoler på, kan du jo snakke litt med han eller henne også. Ting blir stort sett alltid bedre når man får satt ord på det.

Håper dette var et svar du fikk litt ut av!

Lykke til !


med hilsen fra Helsebror
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser


Quiz: Hva vet du om trafikkregler?

Når har du lov til å øvelseskjøre?