Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig med dårlig selvtillit

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg sliter veldig med dårlig selvtillit og vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Vennene mine er lei av at jeg snakker om hvordan jeg har det og sier at jeg skal få alt til å handle om meg og at jeg leker depressed. Jeg har da hatt forskjellige tanker om å skade meg selv. Har ikke noe nært forhold til foreldrene mine, liker ikke meg selv(utseende og som person), mye stress på ungdomsskolen, og d virker som at å vere meg selv og prøve å vere den beste vennen jeg klarer ikke er godt nok. Jeg har hatt konflikter med vennene mine før der jeg ikke føler de bryr seg om meg og jeg har vurdert å få noen nye. Problemet er da at jeg er veldig sjenert og føler jeg har litt sosial angst rundt nye. Jeg skal og på språkreise med hun ene jeg er nærmest med som trakker meg mest ned, neste sommer (flytta pga corona). Så jeg føler jeg må holde ut et år til, med å bare prøve å si minst mulig som kan gjøre noen sinte, og ligge litt lavt. Noen råd?

SVAR

Besvart 06.08.2020 12:08:47
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Venner som "forsvinner"

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle