Hopp til hovedinnholdet

Når vet man at man må sy etter selvskading?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Når vet man at man må sy selvskading? Jeg har selvskader i flere år nå, men har aldri måttet sy tror jeg. Men jeg har begynt å kutte oftere og dypere. Det er fett i sårene, de er brede og de blør en god stund. Jeg går på BUP og alt sånn og moren min vet at jeg gjør det. Men jeg vil ikke at hun skal se eller være med å sy. Jeg kan heller ikke dra til fastlegen min så kan man dra til en random lege å bli sydd der uten at de sier det til foreldre? Takk for svar!

SVAR

Besvart 03.08.2020 14:38:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsepersonell har taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Akutt behov for helsehjelp

Alle kommuner i Norge har en legevaktordning for øyeblikkelig helsehjelp hele døgnet. Er det akutt og står om liv, ring 113.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
account_circle