Hopp til hovedinnholdet

Føler jeg er deprimert uten grunn

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en gutt på 14, og sliter litt med depresjon. Jeg har hatt d i et halvt år, og føler at dagene går og går uten noen mening. Jeg føler litt at jeg er deprimert uten noen grunn. Har et bra liv egentlig, men jeg føler at jeg ikke har noe mål i livet, som motiverer meg. Er ikke akkurat veldig deprimert, men det er en stund siden jeg var ordentlig glad. Lurer på hvorfor jeg er det, og hva jeg kan gjøre for å bli glad litt oftere? Vil helst ikke snakke med noen, så derfor spurte jeg på nett.

SVAR

Besvart 29.08.2020 08:51:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle