Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor kan noen høre forskjell på folks stemmer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hvorfor kan noen høre forskjell på folks stemmer, mens andre kan ikke det - selv om de har vanlig hørsel og hører hva som blir sagt? Jeg kan ikke høre forskjell på stemmer hos folk av samme alder og kjønn, men kan høre forskjell på ung og gammel, mann/gutt og kvinne/jente, aksent/dialekt/språk og om de snakker raskt/sakte/energisk/sjenert etc. Jeg synes f.eks. alle 20 år gamle kvinner fra Oslo høres helt lik ut, mens alle 20 år gamle menn fra Oslo høres lik ut. Trønderske kvinner høres like ut og trønderske menn høres like ut. Jeg kan ikke gjenkjenne stemmer verken på telefon eller i virkeligheten, så jeg gjenkjenner folk igjen på utseende, personlighet og lukt.

SVAR

Besvart 29.08.2020 10:01:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Husketeknikker

Pugger du hele tiden uten at ting setter seg? Det finnes teknikker som gjør det både gøyere og lettere å huske, uten at du bruker mer tid på å lære.

 

Les mer
account_circle