Hopp til hovedinnholdet

Er dette bare en del av Asperger eller kan det være adhd?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg fikk vite for noen uker siden at jeg har Asperger. Men nå lurer jeg på om jeg muligens kan ha adhd/add. Jeg sliter ofte med å konsentrere meg på skolen, og selvom jeg vet nøyaktig hva jeg skal gjøre og hva oppgaven er, så får jeg det bare ikke til. Det bare stopper opp, og jeg sitter og ser på skolepcen, og blir stressa og får dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør noe. Når vi sitter i klasserommet og skal jobbe med noe greier jeg det nesten aldri, og må bare gjøre det når jeg kommer hjem. Jeg blir ekstremt distrahert av lyder, og selvom det er stille, blir jeg distrahert av tastaturklikking, andre som puster, viften, osv. Dette stresser meg veldig og jeg får veldig dårlig samvittighet. Er dette bare en del av Asperger eller kan det være adhd? Jeg har også noen andre adhd symptomer, men har ikke plass til å skrive de. Jeg vet ikke om jeg tør å si det til psykologen min, for hun sier det sikkert til foreldrene, og de tror at jeg er veldig fokusert hele tiden, fordi det ser sånn ut

SVAR

Besvart 16.09.2020 18:44:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle