Hopp til hovedinnholdet

Har autisme, har jeg også ADHD?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jente på 18 med autisme. Jeg har lett masse etter ressurser av andre med autisme for å få tips og for å kunne kjenne meg igjen, og snublet over ADHD-alien. Jeg gjenkjenner meg så mye i flere ting der, som hyperaktivitet intense følelser samt konsentrasjonsvansker, og lurer på hvor mange ting som skal til for at det er både autisme og ADHD eller om det vare er sånn fordi de ligner en del.

SVAR

Besvart 24.09.2020 12:01:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er ADHD?

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle