Hopp til hovedinnholdet

Har jeg blitt utsatt for psykisk vold?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg bodde i et hjem der jeg ble fortalt helt siden dag en (flyttet inn i 2 klasse) at jeg var stor og kraftig og at jeg eks. Hadde «gravid mage». De begynte smått å stramme inn matinntaket og jeg fikk diett kakao mens bror min fikk vanlig! Etterhvert som jeg ble eldre trente jeg opptil 6 ganger i uken (fotball og dans) men fikk fortsatt høre at jeg ikke var bra nok osv... utviklet etterhvert en lett spiseforstyrrelse, men slet ikke med det lenge! Ellers så var hun kjærlig, og litt streng. Det var litt forskjellsbehandling mellom meg og bror (men det går fint)! Når hun ble veldig sint ropte hun veldig høyt å av og til gikk hun fort etter oss hvis vi prøvde å gå/løpe (pga redsel)!! Hun roet seg ned og etter hvert ble vi venner igjen! Jeg bare lurte på om dette var psykisk vold? Takk for svar

 

SVAR

Besvart 27.09.2020 19:24:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er det oppdragelse eller vold?

Foreldre skal oppdra barn, men har ikke lov til å utsette dem for vold. Det kan være vanskelig å vite hvor grensa går mellom hva foreldre har lov til og ikke.

 

Les mer
attach_file

Opplever du vold hjemme?

Er hjemmet ditt er et sted der du er redd, må være på vakt og passe på hva du sier og gjør? Sånn skal det ikke være.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle