Hopp til hovedinnholdet

Tenker veldig ofte på vonde ting jeg har opplevd som liten

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Tenker veldig ofte på vonde ting jeg har opplevd når jeg var liten. Får flashbacks og bli så redd at jeg skjelver. Noen ganger begynner jeg å gråte uten grunn. Jeg snakker med helsesøster, pappa og venner om dette. Jeg husker at foreldrene mine kranglet ofte når jeg var liten. De skrek, slo og ropte sure ting til hverandre. Etterhvert skilte de seg. Jeg opplevde mange ganger at mamma ble sint på meg for de minste tingene. Hun kastet ting på meg, slo meg og sa stygge ting til meg. Jeg var for redd til å stå opp for meg selv. Det er noen år siden, men det føles som om det skjedde i går. Vi har vært i kontakt med barnevernet flere ganger nå, og mamma lærte seg å kontrollere sinnet sitt. Hun blir fortsatt veldig lett sur, men ikke sånn at hun begynner å kaste ting og skrike. Jeg fikk også en lillebror midt oppi det hele. Jeg følte ikke at jeg fikk nok oppmerksomhet av faren min, men jeg får det nå. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Bør jeg snakke med en psykolog? Tusen takk!

SVAR

Besvart 21.10.2020 12:05:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er BUP?

På BUP får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig. Du får selv være med å bestemme hvordan du får hjelp som passer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Har du slitsomme tanker, grubling og tankekjør?

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Her får du råd som kan hjelpe.

 

Les mer
attach_file

Er det vanskelig å være hjemme?

Hvis hjemmet ditt ikke føles som et bra sted å være, kan det være du og familien din trenger hjelp. Her får du råd til hva du kan gjøre.

 

Les mer
account_circle