Hopp til hovedinnholdet

Har det vanskelig hjemme, kan jeg bo et annet sted? Gutt 16 år

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har det vanskelig hjemme, og den psykiske helsen min blir værre og værre på vinteren, og mamma klarer ikke med meg hele tiden. Foreldrene mine er skilt og det har alltid vært vanskelig og mye krangling og uenighet, og pappas jobb og generell væremåte gjør at jeg ikke ser det som et alternativ å flytte til han. Var innlagt på korttidsenheten i 2018, og fikk masse diagnoser, inkludert autisme, depresjon og noen angstlidelser. Mamma truer relativt ofte med å få meg lagt inn på akutten, lyver om hva jeg og hun har sagt, manipulerer andre folk til å ikke tro meg, og sier alltid at alt "er en autisme ting" eller en "tenåringsting". Jeg blir utrolig sliten, og klarer egentlig ikke mye lengre. Lurer på om det er noen måte å få bo en annen plass, i allefall i en god stund når ting er på sitt verste. Typ fosterhjem etc. og hvordan jeg kan få det til. Har absolutt lyst til å beholde kontakt, men mamma har ikke overskudd til å ta vare på meg daglig.

SVAR

Besvart 05.11.2020 22:28:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet

Familievernet kan hjelpe deg med små og store problemer hjemme. De som jobber der er fagfolk med taushetsplikt.

 

Les mer
attach_file

Du kan selv kontakte barnevernet

Har du det vanskelig hjemme, eller er du bekymret for hvordan noen du kjenner har det hjemme? Du kan selv melde fra til barnevernet.

 

Les mer
account_circle