Hopp til hovedinnholdet

Redd for presentasjoner, går utover skolen. Er dette angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, alle åra jeg har gått på skole har jeg alltid vært kjempe redd for presentasjoner, høyt lesning og lignende. De siste årene har det bare blitt verre. Vi deles inn i a og B klasser, men når det er presentasjoner eller høyt lesning hjelper det jo ingenting med at det er ferre der, klarer nesten ikke ha sånt får en lærer engang. Dette går jo utover skole siden vi ofte har lekser som vi sier høyt i timene, men da må jeg alltid si at jeg ikke har gjort det selvom jeg har det, og da får jeg jo masse anmerkninger som gjør at jeg kan bli satt ned i karakter. Har også skulket timen pga presentasjon og da får jeg ugyldig fravær som også går utover skole. Og når vi er på leirer eller lignende og skal ha feks bli kjent leker så stikker jeg bare av på do eller noe sånt til de er ferdig med det. Ingenting av det jeg har skrivd om, det hjelper ikke å være ferre mennesker der engang. Vet ikke om dette er en form for angst?

SVAR

Besvart 24.11.2020 15:28:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle