Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si at dette er alvorlig uten å måtte si noe direkte?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg snakket med moren min om at jeg ville til psykolog rett etter sommerferien fordi jeg har slitt utrolig med min psykiske helse (ekstreme selvmordstanker og selvskading), jeg sa ikke grunnene til henne fordi jeg ikke følte meg komfortabel med det. Vi ble enige om at jeg skulle kontakte helsesøster men helsesøster feide det av som hormoner og sa at det ikke var så viktig. Jeg sa til moren min at jeg ville snakke med fastlegen men hun syns det blir for mye styr, hvordan kan jeg si at dette er alvorlig uten p måtte si noe direkte?

SVAR

Besvart 23.11.2020 19:09:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle