Hopp til hovedinnholdet

Det siste halvåret har vært vanskelig..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Dette halvåret har ikke vært det aller beste. Farfar døde i oktober og farmor ble diagnostisert med kreft noen uker etter begravelsen. Nå, d siste ukene fikk også alle hjemme korona. Har gått gjennom en kort periode hvor jeg har vært mentalt sliten tidligere i høst, og vurdert å bli hjemme fra skolen. Nå opplever jeg at følelsene mine i løpet av en dag går brått opp og ned og dette er ganske slitsomt. Jeg kan ha gode timer med venner/familie eller i sosiale settinger og så bare bli slått av en slags tom følelse. Dette kan også skje ut på natten spesielt, hvor jeg er trist og ensom. Noen dager er det verre enn andre (men kjenner på en sånn følelse nesten hver dag). Kjenner også at jeg mister motivasjon for å være sosial med venner og spille fotball. Noen ganger føles det ut som jeg har en mild angst eller depresjon, men vil ikke diagnostisere meg selv heller når jeg er usikker og det varierer. vil bare ha noen andre sider av saken. Kan snakke med foreldrene mine men har ikke gjort det.

SVAR

Besvart 07.12.2020 12:30:17
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Påvirker koronasmitten hvordan du har det psykisk?

Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.

 

Les mer
account_circle