Hopp til hovedinnholdet

Har spørsmål om diagnosen depresjon.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Heisan, jeg var henvist til BUP og er akuratt ferdig med kartleggingen, men jeg snakker med min mor her og der (om hvordan jeg føler etc..) men hun sa at alt jeg har følt de siste årene er store tegn med å være deprimert. Hvis en helsehjelper/psykiatiker sier at du er deprimert, betyr det at man har deprisjon? (depression) men jeg har ikke fårr beskjed om hva de fikk gjennom kartleggingen.. men spørsmålet er: Hvis en profisjonel sier man er deprimert, mener de følelsen «å være deprimert» eller at man har deprisjon? Takk for svaret og god jul!

SVAR

Besvart 21.12.2020 08:37:25
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle