Hopp til hovedinnholdet

Føler at jeg har mentale problemer, tips til å takle følelser?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Nå jula har vi en språkdebatt hjemme, hvor min far og stemor mener jeg bruker ordet forvirret feil. Det er helt greit at de mener det, men de kommer ikke med noen konstruktive tilbakemeldinger om hvilke ord jeg kan bruke isteden. De mener selvfølgelig at ordet "forvirret" er et sterkt ord og brukes om personer med mentale problemer som enten nesten er bevisstløs eller på en annen måte vil være en fare for seg selv, som hos de som lider av demens. Jeg bruker ordet til å beskrive følelsen av at ingenting gir mening, enten fordi jeg mangler informasjon eller fordi jeg ikke klarer å tolke den informasjonen jeg har. Jeg har aldri gått til psykolog men er ganske sikker på at jeg nok har mentale problemer, det å ikke ha et ord for å beskrive den følelsen av 'forvirring" gjør at jeg blir engstelig, begynner å gråte og ønsker at jeg ble slått i svime eller fikk en blyant gjennom øyet for å slippe å tenke på den ord diskusjonen. Noen ord-råd eller måte og takle slike følelser? Mvh J19

SVAR

Besvart 26.12.2020 13:53:59
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file
account_circle