Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg gjøre? Burde jeg si det til henne?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg tror jeg har angst og depresjon, har prøv å snakke med mamma om det men det virker ikke som om hun tar det alvorlig. Jeg har også selvmordstanker og har prøvd å ta livet mitt, men greide det ikke. Jeg vet at jeg burde snakke med noen om det men jeg synes det er vanskelig å si det høyt og jeg synes det er vanskelig å stole på folk. Jeg er også bekymret for bestevennen min som også har det vanskelig hun synes også det er vanskelig å snakke om det. I det siste har jeg også mistet matlysten og får ikke til å sove. Jeg føler meg sliten hele tiden og ligger for det meste i senga når jeg ikke er på skolen fordi jeg ikke har noe energi, men jeg får ikke til å sove. Hvorfor? Hva burde jeg gjøre? Jeg er også redd for at mamma og pappa skal få vite at jeg har prøvd å ta livet mitt og enda har selvmordstanker. Jeg tror mamma begynner å forstå at noe er galt men jeg er redd for at hun skal forstå det. Burde jeg si det til henne?

SVAR

Besvart 30.12.2020 14:12:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg ti tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Dette bør du vite om depresjon og vanskelige tanker

Livet kan være skikkelig dritt av og til. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

 

Les mer
attach_file

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for deg om du strever litt psykisk og holder det for deg selv eller lurer på hvordan du kan fortelle det.

 

Les mer
attach_file

Test om du er deprimert!

En selvtest kan si om du har tegn på depresjon. Husk at hvis du har en depresjon, så er det hjelp å få.

 

Les mer
account_circle