Hopp til hovedinnholdet

Hjelp! Lenge siden jeg har snakket med noen så angsten har blitt verre!

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har sosial angst å derfor har jeg mistet alle vennen mine fordi jeg er/var veldig redd før å gå ut å møtte folk det har jeg alltid vært. En utfordring jeg pleide/blir veldig kvalm, svimmel og får et sug i magen når jeg skal møtte noen. Som regel går det jo fint. Men jeg er ikke flink til å holde samtaler jeg er kjempe dårlig på det så da er jeg som regel mest stille. Men når jeg er med venninna mi på skolen snakker jeg som bare det til hun, men jeg møter aldri hun på fritiden (fordi jeg ikke tørs) noe jeg synes er dumt. Jeg og min gammle bestevenn hadde så my til felles men så prøve jeg og fikse opp men det ville ikke hun. Jeg var nesten vær dag med hun. Og nå som jeg aldri er ute eller ikke har så mange venner igjen så synes jeg det er enda mer skummelt å møtte folk. Å jeg har så lyst til å få venner men veit ikke hvor jeg skal finne. Jeg veit jeg ikke kommer til å bli venn med de på skole min så hvor skal jeg finne venner og har du tips? Håper du skjønner hva jeg mener.

SVAR

Besvart 18.01.2021 17:50:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

 

Les mer
attach_file

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

 

Les mer
attach_file

Hva skal vi snakke om?

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ungdomsjournalist Hege har gode tips til deg.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Slik er du en god venn

Det er viktig å lære seg å være en god venn. Ikke bare når vennene dine har det vanskelig og trenger deg litt ekstra mye, men også i hverdagen.

Artikkelen er skrevet av ungdomsredaksjonen, ung.no

 

Les mer
attach_file

Blitt uvenner? Slik ordner du opp

Blir du behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

 

Les mer
attach_file

Tips til å bli tryggere sosialt

Vis interesse for andre, gi komplimenter, og vær oppmerksom på andres følelser. Blir du en bedre samtalepartner kan det hjelpe deg til å bli tryggere sosialt. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle