Hopp til hovedinnholdet

Er veldig redd for å ha MS eller ALS og en talevansker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg skriver til dere fordi jeg ikke vet hva jeg skal gjøre ! Jeg har hatt to panikkanfall for en stund siden og er henvist til BUP. Jeg har støttende foreldre og alt men det hjelper ikke stort når angsten tar over livet! Jeg har trodd at jeg har hadd hjertefeil men det var tydeligvis angst.. jeg tok ultralyd og blodprøver»alt fint» men jeg har trodd at jeg har hadd hjernefeil og hjertefeil men nå er det ALS OG MS som står øverst på listen! Jeg trenger forklaringer på hvorfor jeg føler meg så nummen og kraftløs og dette har skjedd etter legetimen hos barnelege og fastlege eller hvartfall forsterket seg. Og det verste av alt er at jeg føler en type talevanske, og det skremmer meg mest, føler jeg kan begynne og mumle og ikke ikke uttale bokstaver skikkelig! Jeg er 99 prosent sikker på at jeg har ms eller als, tankespinn går dag etter dag og opplever mye utfordringer samtidig, jeg hater operasjoner og nå har jeg fått vite at jeg skal operere mandlene! Trenger svar, takk

SVAR

Besvart 02.02.2021 00:45:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er du redd for å være syk?

Det er ikke uvanlig å tenke at man kan ha fått en alvorlig sykdom. For noen kan tankene ta mye tid og krefter, og føre til det man kaller hypokondri eller helseangst.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Alle kan oppleve panikkanfall. Det er veldig ubehagelig, men ikke farlig. Det er allikevel lurt å søke hjelp om du føler at panikkanfallene styrer livet ditt.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
account_circle