Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon, angst og sinne. Skader seg selv.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei- jeg er en jente på 13/14 år. Alle mine søsken har hatt/har mentale lidelser som OCD, angst osv, og derfor får de all mine foreldres oppmerksomhet. Jeg har følt på depresjon, angst og sinneproblemer de siste årene men føler ikke at det blir tatt alvorlig nok. Derfor har jeg skadet meg selv på mange forskjellige måter for å prøve å få den oppmerksomheten jeg føler jeg trenger. Er det noe galt med meg? Hvorfor vil ikke foreldrene mine merke at jeg også har en dårlig og ustabil mental helse? Er jeg oppmerksomhetssyk?

SVAR

Besvart 07.02.2021 11:51:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Be om hjelp hvis du strever psykisk

Livet byr på oppturer og nedturer. Det er normalt å ha vanskelige tanker og følelser i perioder. Noen ganger må man ha litt hjelp for å takle det.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
account_circle