Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg har sosial angst.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 13, og lurer på om jeg har sosial angst. Jeg har vært sjenert hele livet, men nå begynner jeg å lure på om jeg har sosial angst. Jeg har alltid vært redd for å møte å snakke men folk jeg ikke kjenner, så jeg har få venner. Det er veldig få ganger jeg rekker opp hånden min i klassen, og det går også ut på karakterene mine. Hver gang jeg skal snakke forran klassen, begynner hjertet mitt å slå veldig fort og jeg blir stressa, selv om jeg egt har full kontroll. Jeg er aldri sjenert rundt vennene mine, men jeg tørr aldri å si hva jeg mener rundt dem. Jeg blir også fort flau. Jeg vill heller ikke skille meg ut å gå med det jeg selv vill, siden jeg er livredd for att andre skal dømme meg for den jeg er. Det å spørre om hjelp i timen tørr jeg heller ikke, fordi jeg er redd for att læreren synes jeg er irriterende. Jeg blir veldig fort stressa i mange situasjoner og jeg hater det så kan noen plis hjelpe meg? Tørr ikke å snakke med foreldrene mine eller helsesøster.

SVAR

Besvart 02.04.2021 10:25:33
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tips til å bli tryggere sosialt

Vis interesse for andre, gi komplimenter, og vær oppmerksom på andres følelser. Blir du en bedre samtalepartner kan det hjelpe deg til å bli tryggere sosialt. Her er noen råd.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Føler du deg nervøs og anspent rundt andre? Det er vanlig å være sjenert, men når det er til hinder i hverdagen kan det utvikle seg til sosial angst.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Hvordan like seg selv bedre?

Av og til føles det som om man ikke er verdt noen ting. For å få bedre selvfølelse må man endre måten man tenker på. Her er noen råd.

 

Les mer
account_circle