Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med trøtthet, sosial angst og depresjon, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre. jeg sliter med trøtthet, sosial angst og også deprisjon, tror jeg. jeg vet ikke om jeg kan anses som deprimert eller ikke, fordi når jeg er med venner kan jeg smile og være glad, men når jeg er alene griner jeg ofte og kutter meg. jeg føler ikke at noen forstår meg, jeg har vært hos lege og psykolog, men jeg føler ikke at jeg blir tatt på alvor. da jeg gikk til psykolog kom vi fram til at jeg har sosial angst, og derfor har jeg vanskelig for å ordlegge meg når jeg er nervøs. derfor er det også litt vanskelig å forklare legen hva jeg sliter med, for jeg er ikke engang helt sikker selv. det er så mye forskjellig jeg er lei meg for og bekymrer meg for så jeg vet ikke. jeg er også alltid trøtt, så jeg blir skjekket for om jeg kan ha utmattelses syndrom, men jeg føler ikke bare det er derfor jeg er lei meg. jeg har grunner for at jeg griner, selvskader og også noen ganger tenker på selvmord. jeg har tenkt på å snakke med helsesøster, men jeg er redd for å ikke bli tatt på alvor igjen så jeg vet ikke om jeg skal gjøre det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål!

 

Det er forståelig at du er redd for ikke å bli tatt på alvor, det du sliter med er alvorlig- Det er dessverre ikke lett for de som skal hjelpe å gjøre det på en riktig måte når de ikke har all informasjon. Når jeg leser dette du skriver til oss er det lett for meg å føle alvoret. Det er mange som uttrykker seg mye bedre skriftlig enn muntlig om hvordan de har det.

kanskje det er vel verdt å skrive ned alt du vil at fastlegen din skal vite om deg, også det om å være redd for å ikke bli tatt på alvor.

 

Du kan også prøve å ta kontakt med Røde kors, Kors på halsen. De er tilgjengelig båre på telefon og på chat i hele høytiden.

 

Håper dette kan være nyttig for deg!Vennlig hilsen

Familiepsykologen,ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser