Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler meg skikkelig sliten, deppa og trist om dagen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg føler meg skikkelig sliten, deppa og trist om dagen. Dette har vart siden juletider og jeg merket det ekstra godt nå over nyttår. Jeg syns alt er ett ork, og jeg blir sliten og lei meg bare av tanken på ting jeg skal gjøre fremover. jeg griner uten grunn og får ofte en sånn ubehagelig og rar følelse inni meg(i magen), som jeg ikke helt vet hvorfor jeg får, er dette ett tegn på noe? Jeg tror jo dette kan ha noe med at jeg er deprimert, men jeg vet jo ikke hvorfor jeg er det :( jeg har ingen grunn til og føle meg trist og deppa, jeg har jo gode venner og familie, jeg trives på skolen og finner på mye morro på fritiden. men nå i det siste så har jeg begynt og si nei når venner spør om vi skal finne på noe, rett og slett for at jeg vil være hjemme og sove og slappe av. Og jeg føler at jeg dytter vennene mine unna fordi jeg blir sliten bare av tanken på og dra ut av huset for og møte dem. Jeg vil veldig gjerne ha hjelp, men jeg vil ikke sette meg ned og snakke med noen om det , for jeg prøver alltid og vise folk at jeg har det kjempebra og at alt er helt greit, og jeg hater og grine foran andre, for jeg føler meg så dum da. og en ting til, jeg tenker bare mer og mer på "gamle dager" som da jeg gikk på barneskolen og ungdomskolen, og jeg blir egentlig ganske glad av og tenke på det, men jeg merker også at jeg føler ett lite savn og tenker at jeg vil reise tilbake til den tiden, for da var alt mye lettere og mindre komplisert og jeg følte meg ikke så utslitt hele tiden, som jeg gjør nå. har du noen tips/råd om dette? og eventuelt noe svar på hva som "feiler" meg ellernoe?? Jeg vil ha tilbake den gamle meg, som var glad hele tiden og tok initiativret til og finne på ting med venner og famile.

SVAR

Besvart 02.02.2013 12:11:35
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Fastlege

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle