Hopp til hovedinnholdet

Jeg tør ikke å snakke med andre om problemer med kropp og helse

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg har et problem: Jeg tør ikke å snakke med andre om problemer med kropp og helse og sånne ting! Jeg vet ikke hvorfor, men har egentlig lenge vært sånn at jeg hater å prate om sånt, og syns det bare er ekkelt... Så om jeg får noen problemer med kroppen selv, så klarer jeg ikke å si ifra til noen, ikke en gang lege eller helsesøster... Og siden jeg har en slags fobi mot sånne kropps-ting, så overdriver jeg det skikkelig for meg selv hvis det er noe galt... Altså f.eks hvis jeg begynner å blø eller får litt vondt et sted, så tenker jeg: å nei, jeg kommer til å dø... Det høres jo utrolig barnslig ut, men det er egentlig bare utrolig slitsomt! Spesiellt siden jeg ikke kan prate med noen om det... Og jeg vet jo ikke en dritt om kroppen selv, så jeg aner ikke hva jeg skal gjøre om jeg f.eks har fått et stort sår... Men er ikke den typen som skader seg veldig lett da heldigvis, bare den typen som tror hun skal dø om hun har vondt i tåa, snakker ikke med noen om det, og blir sittene igjen alene å være bekymret... Og om jeg hadde fått et større problem, så hadde jeg aldri funnet på å gå til legen liksom, bare sittet hjemme alene og bekymret meg... Som sagt, jeg høres utrolig pysete og barnslig ut, men det er sykt slitsomt! Har dere noen tips til hvordan jeg skal få et bedre forhold til kroppen min, og hvordan jeg skal kunne prate bedre om kroppen min til andre?

SVAR

Besvart 26.05.2013 20:51:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Sånn kan fastlegen hjelpe deg

Alle som bor i Norge har rett på fastlege. Fram til du er 16 år er besøk hos fastlegen gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

 

Les mer
attach_file

Psykologisk førstehjelp når følelsene er vanskelige

Følelsene påvirker hvordan du tenker og tankene påvirker hvordan du føler. Tankekraften kan hjelpe deg til å få det bedre med følelsene.

 

Les mer
account_circle