Hopp til hovedinnholdet

Jente, 14 har dårlig selvtillit og det går ut over det sosiale, spising og skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg har det litt vanskelig med meg selv for tiden. Jeg har veldig dårlig selvtillit og selvbilde, og jeg er ikke flink til noen ting. Jeg tenker alltid på hva folk synes om meg, og er alltid redd for å dumme meg ut. Derfor er jeg nesten aldri sammen med folk, og er veldig dårlig til å være sosial. Jeg sier/leser aldri noe høyt i klassen, og blir kjempe nervøs og stressa flere uker før jeg skal ha fremføringer. Når jeg skal si noe høyt blir jeg veldig skjelven, rød i ansiktet og klarer nesten ikke få fram et ord.  I gymmen når vi skal gjøre ting individuelt tør jeg ikke fordi jeg er redd for å gjøre feil, og at folk skal synes jeg er dårlig. Jeg blir også kjempenervøs av å snakke med folk jeg ikke kjenner som f. eks. jobber i butikker e. l. Jeg har begynt å spise mye mindre enn før, og vennene mine er bekymret for at jeg skal få en spiseforstyrrelse. Jeg spiser to måltider om dagen, en brødskive til frokost og en liten porsjon til middag. Jeg er er veldig redd for å bli overvektig, og jeg trener hver dag. Jeg spiller fotball, og treneren er bekymra for at jeg ikke får i meg nok mat, og for at jeg er alt for streng mot meg selv. Gymmlæreren min har spurt om det er noe jeg har lyst til å prate om, men jeg sa nei fordi jeg tør ikke. Jeg har veldig lyst til å prate om det , men jeg vet ikke hva jeg skulle ha sagt. Jeg vil hvertfall ikke snakke med foreldrene mine.Hva burde jeg gjøre?

SVAR

Besvart 25.11.2013 19:41:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle