Hopp til hovedinnholdet

Har kulturell bakgrunn og strever med angst og depresjon. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg sliter med depresjon og angst. For 1 mnd siden opererte jeg nesa mi, så angsten har roa seg litt ned, men er fortsatt der. jeg går til psykologen 1 gang i uka eller annen hver uke.det varierer. men grunnen til at jeg har depresjon er fordi jeg har en kulturell bakgrunn. foreldrene mine er veldig strenge. men jeg klarer ikke å leve på den måten de vil jeg skallevepå. Jeg får nesten ikke lov til noen ting. får så vidt lov til å være med venner. Jeg får ihvertfall ikke lov til å være med gutter eller ha kjæreste. Jeg sitter for det meste hjemme og gråter for meg selv. Jeg har sliti med søvn i over et år nå, og har vært suicidial i over et år. Jeg har prøvd å ta livet av meg flere ganger, men lykkes ikke. Jeg har tatt overdose med flere medesiner, paracet, sovepiller osv. men ble tatt med til legen med engang. jeg holder på med selvskading og prøvde å kutte pulsåren, også har jeg prøvd å hoppe utti elva midt på natta. nå har jeg begynt å høre skrik i huet mitt og hallusinasjoner. hjelp

SVAR

Besvart 10.02.2014 12:18:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle