Hopp til hovedinnholdet

Jeg tror jeg sliter med depresjon og sosial angst. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er ganske sikker på at jeg er deprimert. Har hatt det slik lenge, og kan ikke huske sist jeg følte meg genuint lykkelig. Har alltid tenkt at jeg skal klare å komme meg over dette selv, men nå har jeg kommet til et punkt hvor jeg føler verden står bom stille. Aner ikke hva jeg vil eller hvor jeg vil. Føler meg verdiløs og at ingen liker meg. Har mange gode venner rundt meg, men føler at jeg er en byrde for de. Hater å føle det slik, og jeg vil så gjerne reise meg opp igjen å leve livet, men slik som det er nå ser jeg nåtiden og fremtiden min som en stor svart flekk. Jeg vet jeg ikke klarer dette uten hjelp, men jeg skammer meg sånn for at jeg føler meg slik. Ingen vet hvordan jeg egentlig har det, flere av vennene mine har sett at jeg ser trist ut og spør om alt er ok med meg, men da lyver jeg alltid og sier alt er ok. Nå i det siste har jeg vert nær å knekke sammen flere ganger. Dette har pågått i 5 år. Sliter generelt med sosial angst også, spesielt i store folkemenger.

SVAR

Besvart 15.08.2015 12:04:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
account_circle