Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt psykisk i mange år. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er altså en jente på 16 som har slitt psykisk i omtrent 5 år. Jeg sliter for det meste med angst, depresjon og paranoia. Spørsmål 1) Jeg har vært skadefri i 1 1/2 år, og har ingen tanker om det lenger. Men det siste halvåret har jeg begynt å få en trang til å gjøre noe annet; røyke, drikke, eller ligge mye rundt (aldri gjort noe av det før). Jeg føler det er på grunn av at jeg ikke selvskader lenger. Jeg har blitt ganske mye verre mentalt etter at jeg sluttet. 2) jeg har hatt veldig lyst til å legge meg selv inn på psykiatri, fordi jeg ikke syntes hjelpen fra BUP har hjulpet meg noe og jeg merker jeg trenger mer overvåkning og en slags "pause". Men jeg er jo ikke en fare for noen, unntatt meg selv. Men jeg har begynt å få ganske sinne problemer og ganske ille tanker om andre, og er redd jeg faktisk kommer til å knekke en dag og skade noen. Vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg har egentlig ikke tid til å bli lagt inn, men ser på det som det eneste alternativet for tiden.

SVAR

Besvart 26.10.2015 23:02:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Selvskading - sett ord på det

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Selvskading

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

 

Les mer
account_circle