Hopp til hovedinnholdet

Jente (14) gråter over livet sitt, har ingen venner, dårlig miljø på skolen, selvmordstanker, depresjon og angst.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vil bare si at jeg ikke har det bra... Jeg gråter nesten hver dag over livet mitt, jeg har ikke noen venner, dårlig miljø på skolen, selvmordstanker ,derpisjon & angst. Jeg flyttet fra et sted til et annent & det var da alle problemene kom.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente (14)

Det er veldig trist å lese om hvordan du har det og jeg forstår at du har det vanskelig og tungt nå. Jeg synes det er bra at du har klart å sette ord på dette og skrive til oss for å få hjelp, det er et skritt i riktig retning.

Jeg håper du vil snakke med noen om det du strever med nå, og helst at du gjør dette så raskt som mulig. Å ikke ha noen å dele slike ting med, kan gjøre at det føles ensomt og at vanskene oppleves sterkere. Det finnes god hjelp for det du strever med.

Det kan være tungt å fortelle andre om så alvorlige problemer som selvmordstanker, jeg tror mange synes det er vanskelig å forklare og er urolige for at andre ikke vil forstå eller ta det på alvor. Kanskje vil du ikke føle at det hjelper der og da, men vi vet også at det er til hjelp og at åpenhet er det beste. Du skal ikke være alene med selvmordstankene, det er viktig å få hjelp.

Kan du kanskje snakke med en av foreldrene dine eller en annen voksen i familien? Du kan også gå til helsesøster på skolen din eller fastlegen. En annen mulighet er Helsestasjonen for ungdom der du bor, der jobber det helsesøster og lege, og ofte også psykolog. Du kan gå til Helsestasjonen for ungdom uten å ha bestilt time på forhånd også. På nettsiden til kommunen du bor i kan du finne åpningstider og hvor de holder til.

Mange synes det er vanskelig å sette ord på og snakke om vonde ting.  Hvis du går til helsesøster eller psykolog kan du kanskje vise frem det du har skrevet til oss hvis du ikke syns det er så lett å åpne seg?

Du kan ringe til alarmtelefonen hvis du vil snakke med noen helt anonymt. Det er gratis og åpent hele døgnet. Der er det mennesker som er vant til å lytte og gi råd. Nummeret er 116 111.

Les gjerne artiklene nedenfor, det kan være nyttig for deg nå.


Jeg håper du oppsøker den hjelpen du trenger. Lykke til videre og ta vare på deg selv.


Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst