Hopp til hovedinnholdet

Jeg siden jeg var 10 år slitt med angst og depresjon. Det har forverret seg etter at jeg kom i puberteten. Greier ikke å kontrollere mine negative tanker.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Siden jeg var 10 år har jeg slitt mye med angst og depresjon, men det har forverret seg en stor grad etter jeg kom i puberteten som 11-12 åring. Det mest tåpelige er at jeg ikke greier å kontrollere mine egne tanker. Hvis jeg først får en negativ tanke, forsvinner den ikke ved det første for å si det sånn! Når jeg får en negativ tanke, fører dette som oftest til depresjon. I perioder får jeg også angstanfall. Som regel er det helsa og sykdommer jeg er redd for. Jeg kan ikke kontrollere dette, og vet ikke hva jeg skal gjøre med det. I tillegg har jeg slitt litt med fantasien min og. I perioder kan tankene mine fantasere alt mellom himmel og jord, som får meg til å tro på den gale fantasien! Av og til kan jeg faktisk føle meg helt GAL! Hvorfor er jeg så unormal og hva kan jeg gjøre med dette??? Finnes det i det hele tatt noe man kan gjøre med det?! Som sagt: Dette er bare i perioder, men de periodene kommer ganske ofte! Håper dere forsto noe av det jeg prøvde å få fram!

SVAR

Besvart 25.02.2017 10:19:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
account_circle