Hopp til hovedinnholdet

Jeg fant aldri venner på skolen, ble mobbet og holdt utenfor.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har en sykdom som gjorde at jeg måtte være hjemme siste halvdelen av skoleåret (vgs 1). Jeg gikk på internatskole, men jeg trivdes ikke der, og fant aldri venner. I tillegg til sykdom har jeg sosial angst, og jeg har aldri trivdes på skolen, og har aldri hatt venner i min egen klasse. Jeg aner ikke hva jeg vil gjøre til høsten. På den videregående skolen som er nærmest meg går det elever som jeg pleide å gå i klasse med, men jeg kjente de aldri og jeg ble mobbet og holdt utenfor. De har på en måte stemplet med som stille, sjenert, svak og redd, så når jeg prøvde å si noe eller være meg selv så ble jeg aldri godt tatt imot. Jeg kunne ikke være meg selv på den andre skolen heller. Jeg har mest lyst til å ta skolen hjemme, men jeg veit ikke hvordan dette skulle foregå. Jeg vil ikke bruke ekstra tid på VGS (altså å gå 4 år). Hva kan jeg gjøre?

SVAR

Besvart 26.05.2017 13:35:37
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Du har rett på tilpasset opplæring

Vanskelig å lære på den måten læreren din underviser? Eller kanskje du ikke får nok utfordringer i timene? Si fra – Du har rett til at undervisningen tilpasses deg.

 

Les mer
account_circle