Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med angst, depresjon og selvbilde. Hva bør jeg gjøre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med angst, depresjon, selvbilde, familien, spiseforstyrrelse og selvskading. Jeg har ikke snakket med noen helsesøster eller psykolog, har snakket litt med noen nære. Hvordan blir jeg kvitt disse problemene? Jeg tror jeg har ADHD også, men har ikke dratt til lege eller helsesøster. Hva burde jeg gjøre med dette? Vil ikke at foreldrene mine skal vite alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Det er tøffe ting du skriver om og som du sliter med nå, og jeg synes det er bra du ønsker å finne ut av hva du kan gjøre for å få det bedre. 

Jeg håper du kan forsøke å snakke med noen om dette, jeg tror det vil være til hjelp for deg. Hvis du snakker med noen som har kunnskap om dette, kan dere sammen finne mer ut av dette og hva som kan gjøre at du får det bedre. Mange kan grue seg litt for å snakke med noen om det, men som regel føler man lettelse når man har delt det med noen. 

Du kan for eksempel snakke med helsesøster på skolen din, helsesøster kan hjelpe deg med å finne mer ut av dette. Helsesøster har taushetsplikt, og kan også hjelpe deg med å fortelle mer til foreldrene dine hvis du ønsker det. Du kan også gå til Helsestasjonen for ungdom der du bor eller bestille en time til fastlegen din. 

Du kan snakke med helsesøster eller lege om alt du sliter med, og da kan du få mer hjelp til å få svar på hva som kan hjelpe deg og om du kan ha ADHD. 

Jeg legger også ved noen artikler under som kan ha nyttig info og tips til deg. 

Ta godt vare på deg selv og lykke til videre! 

Hilsen psykologen 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst