Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter veldig mye med stress. Jeg teller dager, timer, minutter.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg sliter veldig mye med stress. Jeg teller dager, timer, minutter. Nå har jeg høstferie, og det jeg bruker mest energi på er å telle hvor mange dager det er igjen av ferien, og stresse over hvor lite jeg har fått gjort. Jeg blir utrolig stressa av å være inne en hel dag, og generelt føle at jeg kaster bort tid. Dette går utover familie, og spesielt kjæreste, da jeg blir stressa av å f.eks. ligge en time ekstra i senga istedenfor å gå på kafe eller gå tur og "gjøre noe med livet". Dette gjør at jeg får noe slags "anfall" hvor jeg ikke klarer å ligge stille og roe meg ned, og at jeg generelt er nedstemt og gråter en del. Jeg har lyst til å få hjelp med dette problemet, men føler ikke det er alvorlig nok til å gå til psykolog eller helsesøster. Jeg føler egentlig at jeg bare klager, og ikke er takknemlig for alt det gode i livet mitt. Hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 15.10.2018 19:37:19
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan få tid til alt i hverdagen

Skole og deltidsjobb, trening og fritidsaktiviteter. Mye å gjøre? Her får du tips til hvordan prioritere skolearbeid, når timeplanen er full fra morgen til kveld.

 

Les mer
attach_file

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

 

Les mer
attach_file

Slik takler du stress

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

 

Les mer
attach_file

Hvordan tenke bedre om deg selv

Du kan få bedre selvtillit. Ved å stille deg selv noen spørsmål blir du mer klar over hvorfor du tenker som du gjør. Da kan du i neste omgang prøve å bestemme deg for å tenke litt annerledes.

 

Les mer
account_circle