Hopp til hovedinnholdet

Kan dere fortelle om seksuelle tvangstanker?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Siden påske har jeg slitt med tvangstanker, er under utredning hos bup nå. Jeg sliter med for det meste seksuelle tanker, i forhold til at jeg er pedofil. Noe jeg vet egt er urimelig, men nå som tankene har roet seg i det daglige, har jeg tanker om at jeg har ‘akseptert’ at jeg er pedofil, og tankene har begynt å komme mer tilbake, dette gjør meg ganske redd, fordi jeg føler det ikke er sant. Når jeg f.eks. onanerer kan jeg få bilder i hodet av barn, ikke i seksuelle settingen elns, men gjerne ansikter og ordet ‘barn’ kan komme. Jeg greier å dytte tankene bort, og komme tilbake til fantasiene, men etterpå blir jeg alltid så kvalm og uvel, også får jeg gjerne angst. Vet jeg burde ta det opp med psykologen, men synes det er vanskelig å snakke om. Min største frykt er jo at jeg skal være pedofil, og forgripe meg på barn. Dette har gjort at jeg har vært mye lei meg, i allefall nå som tankene har begynt å forsvinne. Kan du fortelle om seksuelle tvangstanker? Finner så lite om det ellers.

SVAR

Besvart 02.12.2018 14:59:56
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Tvangslidelser

De fleste som lider av tvang, har både tanker og handlinger som styres av tvangen. Man blir på en måte overstyrt av meningsløse tanker til å gjøre meningsløse handlinger.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle