Hopp til hovedinnholdet

Jeg er så stressa og redd i min studiehverdag.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg går 1 året på universitetet, studerer tannpleie. Jeg synes det går greit å ha pasienter, men har ikke hatt så mange pasienter så jeg gruer meg fortsatt før det er klinikkdag på skolen. Jeg er ikke 100% sikker på om jeg vil bli tannpleier, men det var det jeg kom inn på. Jeg hadde sykepleie på første valg, men snittet var så høyt at jeg ikke kom inn. Jeg har sosial angst og gruer og stresser meg veldig over enkelte ting. Nå har tre av mine studievenner sluttet på dette studiet og jeg har bare en venninne igjen som jeg føler meg nærmest til i klassen. Vi er en liten klasse nå, men jeg er så redd for å bli alene da den venninnen jeg har igjen i klassen er mer utadvent enn meg og kanskje hun heller vil være med de andre. Hva gjør jeg hvis jeg finner ut at tannpleier ikke er noe for meg? Eller hvis jeg blir alene på skolen? Jeg er så stressa og redd..

SVAR

Besvart 21.03.2019 18:22:34
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Nervøs før framføringer eller presentasjoner?

Skal du presentere prosjektet ditt foran klassen? Eller er du trukket ut til muntlig eksamen og gruer deg veldig? Slik takler du nervene.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle