Hopp til hovedinnholdet

Har angst/depresjon og sliter med å sove. Kan jeg få hjelp/perspektiv?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Tar kontakt fordi jeg ikke har noen andre jeg kan snakke med og vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sliter med angst/depresjon (har ikke blitt diagnostisert av lege) men vet det er dette. Når jeg prokastinerer går det fint, fordi jeg lurer meg selv mentalt, emosjonelt og fysisk til å være «rolig.» Mens er jeg aktiv kommer angsten. For tiden jobber jeg 7 timer hver dag, som betyr at jeg er på, og har mye angst. Problemet er at det har ført til at jeg ikke klarer å sove. Får 3/4 timer søvn eller ingenting. Har prøvd lesing, musikk osv. Ingenting funker. Vet at sovepiller ikke er bra så vil unngå det, men noen kvelder kan jeg bli så frustrert at jeg bare tar for mange piller og det er heller ikke bra. Er på et punkt i livet hvor jeg føler meg lost. Føler jeg stanget mot en vegg, da jeg har håp og ambisjoner men mistrives med både familie, venner og skole. Noen råd? Hadde satt pris på ditt/deres perspektiv på min situasjon

SVAR

Besvart 18.07.2019 19:28:41
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det eller tror at det ikke hjelper uansett? Her forklarer vi hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
account_circle