Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med angst som bare blir verre og verre

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 16 år som sliter med angst. Jeg har ikke fått en diagnose på det, men jeg har gått til psykolog i rundt 1 år pga angst. Har alltid vært en veldig sjenert person men jeg tror ikke jeg "bare er sjenert" lenger. Sosiale ting er spesielt vanskelig men jeg er mye redd for andre ting også, ting folk flest ikke er redd for. Det har utviklet seg veldig det siste året og det har nå blitt sånn at jeg såvidt klarer å gå ut av huset mitt lenger. Jeg må ha med meg en person jeg er trygg på hvis jeg skal ut, ellers blir det enda verre og det er fortsatt vanskelig selv da. Er veldig mye svimmel og spesielt når jeg er ute blant folk. Jeg har fått panikkanfall flere ganger, som f.eks første skoledag. Å snakke foran klassen klarer jeg ikke å se for meg en gang. Klarer ikke å rekke opp hånda heller tilogmed i de timene vi bare er 6 i klassen. Dette er bare 5% av hva som er vanskelig, jeg er redd eller bekymret nesten hele tiden. Kvalifiseres jeg for å få en diagnose? Hva gjør jeg?

SVAR

Besvart 15.09.2019 12:52:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig, får du ofte råd om å snakke med noen. Men hvorfor hjelper det egentlig, og hvordan kan du komme i gang?

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
attach_file

Panikkangst

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

 

Les mer
account_circle