Hopp til hovedinnholdet

Har jeg sosial angst?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei:) Jeg gruer meg ofte til skolen. Bare tanken på å snakke med elever og snakke høyt i klassen skremmer meg. Jeg har en veldig god venn på skolen som jeg er ofte med, men hvis ikke hun er med meg i friminuttene blir jeg utrolig redd for jeg må være med andre jeg ikke kjenner så godt og snakke til de. Jeg kan ikke stå alene for da ser lærerne det og andre elver det og tror sikkert at jeg ikke har venner. Jeg tenker alltid på hva andre tenker om meg og klarer ikke å være meg selv rundt andre. Selvom jeg har kjent personene i flere år blir jeg fortsatt kjempe stressa. Hjertet mitt dunker kjempe hardt og fort når jeg er på klesbutikker og de ansatte prater til meg. Jeg finner alltid på unnskyldninger for å ikke finne på noe med andre. Kan dette være sosial angst? Jeg vil ikke gi meg selv en diagnose. Det er ikke så alvorlig at jeg ikke kan være ute blant folk. Jeg tror det kan hjelpe med en hund på skolen men det får nok jeg ikke lov til. Men jeg føler meg så trygg rundt dyr.

SVAR

Besvart 18.01.2020 15:17:36
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

10 tips til å få nye venar

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

 

Les mer
attach_file

Sjenert eller sosial angst?

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
account_circle