Hopp til hovedinnholdet

Jeg opplever angst på grunn av klimaet og trenger hjelp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er veldig bekymret for klimaet. Og jeg vet ikke hva som er definisjonen på klimaangst. For jeg leser at barn med klimaangst er redde for at verden skal gå under, og at en stor storm skal komme og ta dem. Men jeg går mye mer inn på detaljer. Jeg har ganske god fantasi, så jeg ser for meg dyr som brenner mens de skriker. Jeg ser for meg fortvilte isbjørnunger som prøver å vekke den avdøde moren sin som døde av sult. Jeg ser for meg hvalunger som synker mot bunnen av havet, dekket i plast. Og dette surrer rundt i hodet mitt. Jeg er som oftest stille, og alvorlig når jeg er med andre folk. Jeg føler jeg han en slags glad maske over meg. Jeg gråter meg til søvn nesten annenhver natt. Jeg spiser ikke like mye som før. Og når jeg får «utbrudd» så føler jeg meg sint, lei meg, skammet, fordi jeg er et menneske. Jeg orker ikke tanken på at tusenvis av haier får finnen sin kuttet av. Jeg føler jeg ikke fortjener å leve. Og det er ikke så lett å fortelle tingtilvoksene.Håperderekanhjelpe

SVAR

Besvart 29.05.2020 09:27:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
attach_file

Slitsomme tanker, grubling og tankekjør

Grubling er når vi tenker på det samme igjen og igjen og ikke finner en løsning. Tankekjør er når det kommer mye tanker på en gang som gjør deg urolig eller sliten i hodet. Heldigvis finnes det råd.

 

Les mer
attach_file

Er du bekymret for klimaet?

Får du vonde følelser når du tenker på klimaproblematikken verden står overfor i dag? Det er helt normalt. Vi har gode tips mot «klimaangst».

 

Les mer
account_circle