Hopp til hovedinnholdet

Sliten og deprimert

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har siden litt etter jul slitt med at jeg er veldig sliten og har ikke overskudd til noe. Jeg er aldrig ute så mye som før, kanskje 3 ganger i uken max.. På skolen greier jeg ikke å gjøre noe, og når vi får oppgaver vil jeg jo gjærne gjøre de men det går ikke, jeg klarer ikke å konsentrere meg. Jeg har nå funnet ut at grunnen til detter er at jeg er deprimert. Jeg bor på en plass jeg ikke vil, jeg krangler en del med min mor og alt her jeg bor er egentlig helt jævli! Barndommen min har vært ganske bra, så jeg greier heller ikke å finne ut hvorfor jeg er så deprimert. Jeg skal jo snart søke på vgs og jeg har så lyst å flytte tilbake det jeg vokste opp, men får ikke lov av mamma og pappa.. Det gjør jo ting enda verre, jeg vil ikke gå på noe skole her jeg bor. Jeg vil flytte bort her ifra og begynne helt på nytt med blanke ark! Jeg vil egentlig bare dø! Jeg vet jeg trenger hjelp, men klarer ikke å åpne meg eller stole på noen! Ikke venner, foreldrene mine eller leger. Hjelp!! ?

SVAR

Besvart 01.02.2014 15:18:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Ensom? Lav selvfølelse?

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

 

Les mer
attach_file

Når skolen er et ork

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle