Hopp til hovedinnholdet

Har lillebroren min depresjon, og hvordan kan jeg hjelpe han?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei.. Jeg er litt redd for at lillebroren min (14) sliter med depresjon og jeg vet bare ikke helt hva jeg skal gjøre? Jeg har fått hørt fra både ham og foreldrene mine at han har blitt mobbet på skolen, og på fritiden kan humøret hans variere kraftig fra glad og morsom til sint, sur og/eller trist og stille.. Hvordan kan jeg vite om det er depresjon eller ikke, og hvordan kan jeg uansett prøve å hjelpe ham? Vanligvis når jeg prøver å trøste eller vise ham støtte, blir han defensiv og unngår å snakke med meg, så jeg vet som sagt ikke hva jeg skal gjøre.. Takk på forhånd :(

SVAR

Besvart 22.01.2015 20:16:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få slutt på mobbing?

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

 

Les mer
account_circle