Hopp til hovedinnholdet

Er inne i en depresjonsperiode og trenger tips. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en gutt på 18 år som lurer på om det er noen tips jeg kan få ettersom jeg er i en depresjonsperiode. 5 år i strekk har jeg hatt depresjonsvansker og vanskeligheter med å passe inn. traumatiske hendelser har hendt med en konservativ far som har gjort fysisk tortur i utlandet på meg, tillegg til at familien ser på meg som en svikter ettersom jeg har droppet deres ekstreme kultur, de ønsker meg døden. Skolen går dårlig, beste jeg får er karakter 3, jeg sammenligner med min eldre søster som er politi,, det gjør meg glad at hun fikk det til, men gjør meg også destruktiv ovenfor meg selv fordi jeg presterer dårlig. Jeg tenker ikke mer rasjonelt lenger og blir destruktiv, droppet militæret for den grunn for å ikke gjøre noe dumt. Ønske mitt er å bli illustratør, men familien fant det homofilt så jeg fikk ikke drive med det,ferdighetene mine er dermed veldig begrenset jeg har mistet menneskeverdi og vil gjøre slutt, jeg er bare ekstra belastning for samfunnet, sliten av alt stress

SVAR

Besvart 22.06.2015 09:32:03
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvtillit og selvfølelse

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Det er ikke uvanlig. Her er gode råd til hvordan du kan takle det.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle