Hopp til hovedinnholdet

Har i lengre tid slitt med depresjon og selvmordstanker. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Er litt usikker på om dette spørsmålet er under riktig "tema"... Jeg har nesten akkurat begynt på påbygg på vgs, men merker jeg sliter litt allerede. Har i lengre tid slitt med depresjoner og suicidale tanker. I fjor høst/vinter ble det veldig ille, men fikk litt hjelp av psykolog og helsesøster, men kjenner at det begynner å komme tilbake igjen. I tillegg sliter jeg veldig med konsentrasjonen. Klarer såvidt følge med på noe lengre enn 5-10 min. Har aldri fått noen diagnoser, men kan jeg fortsatt få noe tilrettelagt? Må fullføre dette året, men tror jeg trenger litt ekstra hjelp for å klare det.

SVAR

Besvart 09.09.2015 15:11:53
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Er du skolelei?

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Kanskje synes du skolen er kjedelig, og det er et ork å stå opp om morgenen. Hva gjør du?

 

Les mer
attach_file

Depresjon og negativ tenkning

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle