Hopp til hovedinnholdet

Har slitt med depresjon i snart to år og har ikke fortalt det til noen. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg har slitt med depresjon i snart 2 år. Har ikke fortalt det til noen fordi jeg føler at ingen bryr seg. Føler at alle vennene mine har andre venner og at de liksom har glemt meg, og at foreldrene mine bytter meg ut siden de begge skal ha nytt barn med ny kjæreste. Finner ikke motivasjon til skolen og klarer ikke å konsentrere meg i timen eller når jeg gjør lekser. Så det er ofte leksene ikke blir gjort eller blir levert for sent, og jeg føler at lærerne blir sure eller lei av meg og at de ikke bryr seg om meg eller hvordan jeg har det. Jeg føler liksom at alle går videre men lar meg bli igjen, og noen ganger så tror jeg at de kunne hatt det bedre uten meg. Jeg tenker ofte på å drepe meg selv, for det føles som den eneste utveien. Hele tiden holder jeg på å gråte og det gjør så vondt inni meg

SVAR

Besvart 24.11.2015 23:53:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

 

Les mer
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
account_circle