Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli kvitt depresjonen og de vonde tankene. Hvem kan hjelpe meg?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Da jeg var 6 år gammel ble jeg voldtatt av et familiemedlem. Dette har lagt stor vekt på livet mitt og jeghar vært deprimert så lenge jeg kan huske. Jeg liker ikke ting jeg pleide å like før og ser ikke stort mening med ting lenger. Jeg har blitt svært usosial og er nå i ferd med å miste de få vennene jeg har. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre dersom jeg mister dem. Jeg har opp til flere ganger prøvde å snakke med foreldrene mine om dette, men de nekter for at jeg har et problem. Dette er ikke en fase, jeg har følt meg jævlig i 11 år nå. Jeg føler for at det er på tide å gjøre noe med det. Jeg er da ei 17 år gammel jente. Jeg får ikkeikke/tjener ikke noe form av penger, men søker etter hjelp. Jeg vil ikke bare snakkke om min deprisjon og hva som har skjedd, jeg vil gjøre noe med det. Jeg vil bli kvitt deprisjonen og de vonne tankene, jeg er klar for å bli lykkelig. Jeg vil ha antidepresiv-meds Hvem kan hjelpe meg? Kan jeg bli diagnosert og få medisin uten penger?

SVAR

Besvart 26.06.2016 12:39:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

 

Les mer
attach_file

Kaos i hodet og følelser som koker?

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

 

Les mer
attach_file

Hvordan takle en ubehagelig opplevelse

Mange som har opplevd noe vondt får en uro i kroppen i ettertid. Det er ikke uvanlig. Her er gode råd til hvordan du kan takle det.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle